Mulighet for hestefaglig praksis i Nederland

På våren hvert år får en del av elevene på Vg2 hest mulighet til å ha praksis i Nederland. I år var det seks elever som fikk reise ned, og praksisen inngår i ett prosjekt som heter Leonardo Da Vinci.

Elevene får søke om en plass ned og etter en intervjurunde plukker vi ut dem som vi tror passer best for en utenlandspraksis.

Elevene får selv komme med ønsker om hvilken type stall de ønsker å være i, så prøver vi så godt vi kan å tilpasse dette med de praksisplassene vi har i Nederland.

Man kan bli plassert hos alt fra en trener til den internasjonale eliten, frieserstaller eller en enklere stall med rideskolevirksomhet. I praksisen får man delta i den daglige driften av stallen og følge med på de daglige rutinene. Dersom man blir plassert i en toppstall er kanskje ikke sjansen for å ri så stor, men du får til gjengjeld med deg en erfaring og et bevis med deg som er flott å ha.

Praksisplassen kan ta deg med på stevner, klinikker og treninger i andre staller. For noen elever er turer til hingstshow en naturlig del av oppholdet. I år var vi noen som var på besøk på VDL stutteri med 750 hester!

I tillegg til all hestepraksis får du en internasjonal erfarenhet, trene på engelsken din, knytte kontakter for fremtiden og få ett Europass til CV-en din. Et Europass er en attest fra praksisen med beskrivelser av hva du har gjort og hva du har oppnådd etter endt praksis.

Vil du bli med til Nederland??