Hest

Undervisning

Det gis både teori og praktisk undervisning innenfor alle programfagene. Den praktiske undervisningen er variert og spenner over en rekke forskjellige emner.

Det undervises også i:
-stalldrift, trening, sikkerhet, utstyr, fôring, avl, helse, kjøring, ridning, mønstring, longering med mer. Alle emnene støttes opp av grundig teori innen det enkelte tema.

Mange av elevene har med sin egen hest til Val. I tillegg til dette har skolen / ansatte et varierende antall hester som benyttes i undervisningen.

På Val har vi lagt til rette for variert hestefaglig undervisning bl.a. gjennom en moderne ridehall (24×63) som benyttes flittig både i undervisningen og på fritiden.

Hva blir du?

Fullført og bestått Vg1 Naturbruk gir kompetanse til å søke på bl.a. Vg2 Hest- og hovslagerfag. I løpet av dette året skal ferdighetene dine videreutvikles til et nivå som kvalifiserer for å skrive lærlingkontrakt med en bedrift. Etter Vg2 Hest- og hovslagerfag kan du enten skrive lærekontrakt innen hestefaget eller innen hovslagerfaget. Kurset gir også inngangsbillett til Vg3 Studieforberedende naturbruk hvis du ønsker å ta studiekompetanse for videre studier på høgskole eller universitet.

Kurset gir bred kompetanse innenfor en rekke hestefaglige områder. Det er derfor aktuelt for deg som:
Satser på fagbrev innen hestefaget eller innen hovslagerfaget
Har lyst til å videreutvikle ferdigheter innenfor hestehold, dressur, sprang, kjøring eller stalldrift.
Vil pleie hesteinteressen på veien mot studiekompetanse.

» For elever som ønsker seg en hestekarriere eller som bare ønsker generell studiekompetanse kombinert med hest i skolen er det kanskje her det hele begynner..»

«Det er også viktig å poengtere at det er tidskrevende, hardt arbeid og mye ansvar å holde på med hest. Det er ikke sånn at man slipper unna det tunge stallarbeidet og alt ansvaret fordi man blir flinkere til å ri. Heller tvert i mot. Jo lenger man kommer, jo tøffere blir det, og jo mer må man kjempe på for å komme seg videre og oppnå det man ønsker»

Sitat Lise Taraldsen, ridelærer

Jeg startet på Val fordi jeg ville studere hest og ha med min egen hest til skolen. Det at Val er en internatskole gav meg venner for livet og utfordret meg til å bli mer selvstendig.
På Val kan man være seg selv fullt ut, det er mye praksis og veldig bra opplegg!

- May-Liss Ratama, tidligere Val-elev
Hest