Hest

Undervisning

Det gis både teori og praktisk undervisning innenfor alle programfagene. Den praktiske undervisningen er variert og spenner over en rekke forskjellige emner.

Det undervises også i:
-stalldrift, trening, sikkerhet, utstyr, fôring, avl, helse, kjøring, ridning, mønstring, longering med mer. Alle emnene støttes opp av grundig teori innen det enkelte tema.

Mange av elevene har med sin egen hest til Val. I tillegg til dette har skolen / ansatte et varierende antall hester som benyttes i undervisningen.

På Val har vi lagt til rette for variert hestefaglig undervisning bl.a. gjennom en moderne ridehall (24×63) som benyttes flittig både i undervisningen og på fritiden.

Hva blir du?

Fullført og bestått Vg1 Naturbruk gir kompetanse til å søke på bl.a. Vg2 Hest- og hovslagerfag. I løpet av dette året skal ferdighetene dine videreutvikles til et nivå som kvalifiserer for å skrive lærlingkontrakt med en bedrift. Etter Vg2 Hest- og hovslagerfag kan du enten skrive lærekontrakt innen hestefaget eller innen hovslagerfaget. Kurset gir også inngangsbillett til Vg3 Studieforberedende naturbruk hvis du ønsker å ta studiekompetanse for videre studier på høgskole eller universitet.

Kurset gir bred kompetanse innenfor en rekke hestefaglige områder. Det er derfor aktuelt for deg som:
Satser på fagbrev innen hestefaget eller innen hovslagerfaget
Har lyst til å videreutvikle ferdigheter innenfor hestehold, dressur, sprang, kjøring eller stalldrift.
Vil pleie hesteinteressen på veien mot studiekompetanse.

» For elever som ønsker seg en hestekarriere eller som bare ønsker generell studiekompetanse kombinert med hest i skolen er det kanskje her det hele begynner..»

«Det er også viktig å poengtere at det er tidskrevende, hardt arbeid og mye ansvar å holde på med hest. Det er ikke sånn at man slipper unna det tunge stallarbeidet og alt ansvaret fordi man blir flinkere til å ri. Heller tvert i mot. Jo lenger man kommer, jo tøffere blir det, og jo mer må man kjempe på for å komme seg videre og oppnå det man ønsker»

Sitat Lise Taraldsen, ridelærer

Eg valgt Val fordi eg har lyst t å studer hest og utvikle meg innafor den studieretninga. I tillegg e` d` et vældi bra miljø og du bli kjent me så mang hyggelie folk.

- Marie Elise Schjelderup, VG1
Hest