Internatene våre

Bilder fra internatene på Val.

Internatlivet er en viktig side av livet på Val. Her bor ungdommene tett sammen, i alt fra 4-18 elever på samme gang. Tida på internat gir venner for livet, og en får venner fra hele landet! De fleste elevene bor på internatet og har full kost og losji på skolen. Kapasiteten i internatene er pr. i dag 112 sengeplasser i 13 internatfløyer.

Rommene er møblert slik; det er seng, skrivepult, klesskap, bokhylle, stol, søppelbøtte, nattlampe, speil på alle rom. Alle rom, unntatt rommene på Bolig 10 og Sklinna og Grinna, har vask på rommet.

Kapasiteten på de ulike internatene:

Kvisten: 8 dobbeltrom

Stubben: 5 dobbeltrom, 1 enkeltrom

Brygga: 4 dobbeltrom, 10 enkeltrom

Kammerset: 9 enkeltrom

Bedehuset: 4 enerom i hver etasje

Borgen: 10 enerom

Sklinna og Grinna: 28 dublettrom (dvs rom som har felles bad)

Bolig 10: 4 dobbeltrom, 4 enkeltrom

Rommene fordeles etter denne prioriteringen:

På Val har vi egne gutte- og jenteinternat. Rommene fordeles rett før skolestart, og romfordelingen blir ikke offentliggjort før søndagen når innflytningen skjer.

1: det må gå opp med gutte- og jenteinternat

2: elever som må ha spesielle rom pga helse

3: elever som ønsker dobbeltrom

4: Vg3-elevers ønske

5: Vg2-elevers ønske

Vg1-elevene må regne med å bo på dobbeltrom første året.

Val er en forholdsvis liten videregående skole. Mange av personalet bor på området, og det gir god kontakt mellom elever og ansatte.
Å bo så tett som man gjør på internat krever det at vi tar hensyn til hverandre, viser respekt, forståelse, hjelpsomhet og har en positiv holdning til hverandre, slik at den enkelte skal få oppleve et trygt og godt miljø.

Vi håper internatlivet blir et minne for livet for alle som går her! Det er ingen tvil om at det er mange opplevelser som setter spor hos den enkelte i lang tid. Mottoet for skolen er «Val bidrar til positiv utvikling» – og dette ser vi virkelig gjennom flere år på internat!