Val på Trøndersk Matfestival 2021

Hvert år arrangeres Trøndersk matfestival midt i sentrum av Trondheim. I år fra 29.-31. juli. Dette er en festival der små og store bedrifter som holder på med ulike typer matproduksjon kan presentere seg selv og sine produkter. På slike festivaler ser vi på Val et potensial til å fremme vår skole! For nettopp matproduksjon er noe av det som vi lærer våre elever.

Vi valgte å kontakte tidligere elev Erlend Kristoffer Haram, som studerte hos oss fra 2017-2020. Erlend er en kar som lett får god kontakt med mennesker, noe som er en god egenskap når målet med vår deltagelse er å fortelle om akvakulturnæringen og rekruttere ungdommer til Val.

Vet dere hva dette er? Både unge og voksne svarer; Frisbeegolf kurv, noe fiskegreier..? Neida, dette er en modell av en laksemerd. Og så er samtalen i gang om lakseoppdrett, utdanning innen akvakultur, Val osv.

I lag med Emilsen Fisk, SalmoSea, Ytre Namdal vgs, SinkabergHansen, Midt-Norsk Havbruk og Namdalskysten næringsforening markerte Val og Ytre Namdal seg bra i Trondheim denne helga.

Og så er det fantastisk å oppleve at i utgangspunktet skeptiske mennesker får en litt mer positiv holdning til oppdrettsvirksomheten i sjøen når de får vite mer om hva som egentlig foregår!