En annerledes uke på Val.

Fra og med skoleåret 2020-2021 er det kommet nye læreplaner for vg1-trinnet og et av de tverrfaglige temaene her er folkehelse og livsmestring.

Dette temaet i skolen skal være med å gi elevene kompetanse som er med og fremmer god psykisk og fysisk helse, og være med å gi muligheter til å ta ansvarlig livsvalg. Utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet er veldig viktig i barne- og ungdomsårene. Temaet skal være gjennomgående i alle fag gjennom året, men for å kick-starte temaet valgte vi på Val å ha dette som fokus i en hel uke.

I løpet av denne uken var det bl.a besøk fra folkehelsekoordinatoren i Nærøysund kommune som snakket om «folkehelse i nord-trøndelag». Psykologen Leif Trana hadde «speed-konsultasjoner» på 5-minutt med hver elev. Psykiater Cecilie Stevik snakket om «why love matters». I tillegg var det interne forelesere som hadde ulike foredrag innen temaet.
Elevene fikk «hospitert» på de ulike linjefagene for å få innblikk i hva fra de andres elevers hverdag, det var ulike workshop, prosjektarbeid og to halvedager ble satt i idrettshallen hvor det ble arrangert volleyball og kanonballturneringer. Alt relatert til temaet.

Av bildene kan dere se aktiviteter i hallen, kosthold/matlaging på kjøkkenet, kurs i selvforsvar og personlig trening på styrkerommet.


Alt i alt en spennende og annerledes uke 🙂