To år som kokkelærling på Val er over.

Val vgs har over mange år vært en lærebedrift hvor vi år etter år har sendt ut den ene hestelærlingen etter den andre med fagbrev i hestefaget. Det som hører mer til sjeldenhetene er å ha huset en kokkelærling de siste to åra. Nå er det Ida Sofie Dekkerhus Nygård (21) fra Rørvik som har bestått fagprøven, og kan dermed smykke seg med tittelen kokk.

«Det har vært fint å være lærling på Val», sier Ida Sofie, og legger til at hun vil savne Val nå når hun er ferdig med lærlingetiden sin. Fremover blir det å søke på kokkejobber kan hun fortelle oss. «Vi anbefaler henne absolutt til framtidige arbeidsgivere», sier kokk Gunhild Kvalø Brun som sammen med Marte Westvik har vært faglig leder for Nygård.

Vi ønsker Ida Sofie lykke til videre i sin kokkekarriere, og takker for tiden her på Val.