En vindfull erfaring

På slutten av førsteklassen drar elevene på solo-overnatting. Da skal elevene finne seg en plass å sove for natten. Det kan være i telt, gapahuk, under en presenning. Det som også har blitt veldig populært de siste åra, er hengekøye. Årets førsteklassinger har hatt sin solo-overnatting de to siste nettene.

I år var det to øyer i Arnøyfjorden rett ved Val, som ble benyttet til overnattingen. Det var ganske vindfullt, noe som stilte ekstra krav til å finne seg en gunstig leirplass i le for vinden. Klassen som var ute i natt fikk også seg en god dose regn på morgenkvisten.

Formålet med denne overnattingen er at elvene skal vise at de kan bruke den kunnskapen de har tilegnet seg igjennom året i faget naturbasert aktivitet. Dette er også en perfekt aktivitet denne våren når det er sterk fokus på sosial distanse, ettersom alle skal sove ute alene.