Lilleval Barnehage åpner porten igjen i dag.

Denne gjengen er klar for å ta i mot ungen på Lilleval Barnehage i dag.

Lilleval Barnehage åpen opp portene igjen i dag. mandag den 20. april. Regjeringen har bestemt at norske barnehager skal åpen igjen nå på mandag. Lilleval barnehage er ikke noen unntak. Barnehagen som ligger på området til Val, har plass til 26 barn og 5 ansatte. Nå når den åpner igjen etter fem uker med stengte dører er det mye som er blitt forandret.

Gjertrud Østvand som er Daglig Leder ved Lilleval Barnehage kan fortelle oss at hverdagen blir noe forandret for unger og ansatte. «Dette gjør at vi har delt barna inn i mindre faste grupper med en fast ansatt per gruppe. De ulike gruppene skal omgås minst mulig, dermed må barna følge de ansattes arbeidstid, så åpningstiden vil ikke kunne bli på mer enn 7 timer. Etter at barna er hentet bruker personalet tid på renhold og smittevernstiltak».

Hun forteller videre at det også er nøye rutiner dersom en ansatt får symptomer på luftveisinfeksjon og må dra hjem, må barna på gruppen til denne ansatte bli hentet og være hjemme til den ansatte er frisk og tilbake igjen, med mindre vi får tak i vikar.

Denne uka er ikke alle barna tilbake i barnehagen, med det forventes at alle er tilbake neste uke. Dette stiller jo ekstra krav til plass, men ettersom Lilleval barnehage er en gårds- og friluftsbarnehage, har de masse tumleplass utendørs. Halve barnegruppa vil tilbringe dagene i selve barnehagen, mens resten er i og ved grillhytta som barnehagen har på Val sin eiendom