Gode søkertall på Val

Da er søkertalla for neste skoleår klare. Vi har fått inn 216 søknader for skoleåret 20/21, og dette er søkere som har Val på førsteplass, fordelt på alle trinn og linjer. Dette er det nest høyeste søkertallet noen gang for Val, kun slått av rekordåret 16/17 med 225 søknader. – Vi er veldig godt fornøyde med disse tallene, sier Svanhild Øpstad som er avdelingsleder for undervisning på Val vgs.

Søkningen på VG1 naturbruk har vært veldig stabil de tre siste åra, på ca. 95 stk. Det som er rekordstort i år er søkningen til VG3 Studieforberedende som er på 37 stk.

Vi har videre spurt Svanhild Øpstad om når de som har søkt skoleplass på Val kan forvente å få vite om de har kommet inn eller ikke. For de som er fra Trøndelag er det Trøndelag fylkeskommune som gjør opptaket, og svaret kommer rundt 8. juli. Søkere fra resten av landet vil få beskjed direkte fra Val om opptak. Dette skjer også i begynnelsen av juli. Før den tid kommer Val vgs. til å sende ut en e-post for å samle inn forskjellig type informasjon fra alle søkerne, f.eks. om hvem som ønsker å bo på Val sitt internat.

Er det noe søkere og foresatte lurer på, er det bare å ta kontakt med vårt sentralbord på telefon 74 38 90 00, eller send gjerne e-post til post@val.vgs.no

Val Vgs har godkjenning for inntil 160 elever.