Første uka med «hjemmeskole» unnagjort.

Da har vi hold på med «hjemmeskole» i en drøy uke. Det har vært en stor omstilling for oss og elevene. Samtidig ser vi at det har fungert godt. Både elever og lærere virker fornøyde.

Avdelingsleder for undervisning på Val, Svanhild Øpstad, sier at hun synes lærerne har gjort en kjempejobb med å sette seg inn i ulike løsninger for nettbasert undervisning. Hun setter også pris på at folket på Val hjelper hverandre, og at alle har lært mye nytt de siste dagene. Videre sier Øpstad av vi opplever at elevene her på Val er på og leverer det de skal. Det som kan ha vært utfordrende for elevene, er at det kanskje har vært mange innleveringer i alle fag.  Vi må antagelig bruke mer video og konferanseundervisning framover, avslutter hun.

Ett eksempel på at lærerne har fått en annen hverdag er kristendomslærer Josef Birgersson. Han har laget seg «klasserom» i verkstedet sitt hjemme. Der har han tavle og greier, og han er klar for å undervise sine elever digitalt.

For elevene har det også vært store forandringer der de bl.a. har kjent veldig på at de savner Val. Det ble en brå overgang fra å være masse folk sammen på skole og internat til å plutselig å bare måtte være hjemme hele tiden. De er veldig spent på hvordan det blir fremover og håper inderlig at skolen blir åpnet etter påske. Dette er noen av tilbakemeldingene som lærerne får i kontakt med elevene.

Vi har også vært i kontakt med noen av elevene våre, som bekrefter det inntrykket lærerne sitter igjen med. Vi hadde en kjapp chat med to av våre førsteklassinger i går kveld; Birgitte Pelle fra Vikna og André Hammernes Vollan fra Brønnøysund. Begge er enige i at de savner vennene og miljøet på Val denne uka de har vært hjemme. Begge synes undervisningen går bra selv om de ikke fysisk er i klasserommet.

For andre ansatte har det blitt andre arbeidsoppgaver. Miljøarbeider John Olav Kiplesund har for anledningen blitt gårdsarbeider. Det må vel nevnes at han har landbruksutdanning da. Den bilde gjengen på kjøkkenet har brukt uka til blant annet å vaske ned skolebygget. Det har ikke vært behov for å permittere noen ennå her på Val.

Ettersom Eurovision Song Contest har blitt avlyst i år, kan vi avslutte med følgende sitat fra det norske bidraget i 2008; «Hold on, hold on, be strong».