Muligheter til å få utfolde seg i klatreveggen

Siden idrettshallen her på Val åpnet i mai i fjor, har det vært en selvfølge at det skulle bli en klatrevegg å boltre seg i. Denne uka ble klatreveggen offisielt åpnet. Førstemann opp i veggen ble rektor Kjartan Åsebø.

Kostnadene på veggen kom seg på litt i underkant av 400.000,- pluss noen kostnader i klatreutstyr som f.eks seler og tau. Av tekniske mål kan vi nevne at veggen er 9,65m på det høyeste, og 7,5m bred. Det fins også en buldrevegg 5×4 meter. Det er Tjelmeland Friksjon AS i Bergen som står bak byggingen av veggen.

Veggen skal passe for alle nivå, uansett erfaring fra før. Her skal det være en utfordring for de fleste. Kroppsøvingslærer Christian Haugerøy ønsker å få til noen kvelder hvor folk utenfor Val kan få prøve seg på veggen. Når det blir, kommer vi tilbake til siden.