Et liv med Laks og Pop

At Adrian Jørgensen er en kjent artist, er noe de fleste vet, men at han er tidligere Val-elev, er kanskje ikke så godt kjent.

Den unge Bindalingen som har en andreplass fra både The Voice (2013) og MGP (2019), jobber også hos det store oppdretts-selskapet SinkaBerg-Hansen. Han er svært fornøyd med å kunne kombinere artistkarrieren med å jobbe ute på et oppdrettsanlegg. Akkurat nå har han permisjon fra jobben, men han har tatt på seg noen dagers arbeid i Brønnøysund som vikar. Han bor fortsatt i Bindalen, og vil aldri kvitte seg med huset sitt der. «Det er her som er hjemme», sier han.

I årene 2010-2012 var Adrian elev ved akvalinja her på Val. «En ting er alt det som var faglig godt, men også det som vi fikk lære av våre akvalærere om holdninger og å ta ansvar». Dette ser Adrian på som lærdom for livet. Alt det faglige kan komme siden om holdningen og verdiene ligger i bunnen.

En opplevelse han husker godt fra tiden på Val er en av de første gangen de skulle line opp nota i merden med linkrok. En linkrok kan være sleip og om du da tar i litt hardt, kan det jo glippe. Adrian og flere av hans medelever fikk et vått møte med sjøen. Vått var det da, men en god historie er det i dag. Noe annet som huskes godt fra tiden på Val, var det gode miljøet.

Framtidsplaner har Adrian alltid hatt. Det første delmålet var å ta fagbrevet innen akvakultur, noe som nå er unnagjort. Så var det å gi ut egen musikk, som også er unnagjort nå. Til val.vgs.no sier han at det er på tide å sette nye mål.

Vi ønsker Adrian Jørgensen lykke til videre med artistkarrieren, og som røkter i oppdrettsnæringa.