Val nå også i kystbyen Rørvik

InnovArena er den nyetablerte næringsklyngen i Rørvik som samler 90 ansatte fra mer enn 30 industri-, teknologi- og kunnskapsbedrifter under samme tak. Bedriftene i klyngen har en samlet omsetning på nærmere ti milliarder kroner. En av de bedriftene som er har fått deg kontor der, er Val FoU (Forsknings og Utviklings avdelingen her på Val).

Det er viktig for Val FoU å være i dette miljøet. Her har man felleskap med mange av aktørene innenfor blå næring. I dette felleskapet er det kortere vei fra ide til handling. Her finner man bl.a. også Ytre-Namdal vgs., Ytre-Namdal fagskole og Pharmaq, som alle er viktige samarbeidspartnere for Val.

Med dette kontoret på InnovArena er Val nå også til stede i kystbyen Rørvik, og samtidig nærmere flyplassen. Det gjør at man sparer tid på kjøring fram og tilbake når noen kommer hit for å ha et møte. Mye av utviklingen innenfor blå næring skjer jo rundt Nærøysundet, og med næringsklyngens plassering «midt i sundet» i et nytt flott bygg på hurtigrutekaia, er man der det skjer.

Val FoU sitt kontor kommer til å være betjent med en eller flere av de ansatte daglig, men hovedkontoret til Val FoU er fortsatt her på Val.

Da vi var innom for en liten prat, var det Halvor Mortensen og Marit Skjærvik som var der. De kunne skryte av bl.a. utsikt rett mot Nærøysundbrua og den flotte kantina.