Hestelinja på Val har vært til stor hjelp i Veterinærstudiet

Så lenge Adele (22) kan huske, har hun drømt om å bli veterinær. Nå er hun godt i gang med veterinærstudiet sitt. Etter å ha studert i 1,5 år i Bodø setter hun straks nesen mot Slovakia for å fullføre de siste 4,5 åra. Adele sier at årene som elev ved hestelinja på Val har vært til stor hjelp for henne i studiene.

Adele Brovold Lagesen kommer fra Trondheim. Hun har alltid vært glad i dyr, og i tiårsalderen begynte hun å bli med venner som skulle ri, og da var hun blitt bitt av basillen.  Da tiden for å velge videregående skole kom, falt valget på Val og hestelinja. Der lærte hun mye om hest spesielt, men også andre sider av Naturbruk. På timeplanen var det viktige emner som stalldrift, trening, sikkerhet, utstyr, fôring, avl, helse, kjøring, ridning, mønstring, longering med mer. Alle disse emnene ble støttet opp av grundig teori innen det enkelte tema.

Nå som student har denne undervisningen gitt henne en fordel når hun nå skal fordype seg enda mer om dyrs helse og velferd. Ved å gå naturbruk ved Val får man mye erfaring med å håndtere dyr, noe som man ikke får ved å gå på studiespesialisering. Ved Val fikk Adele tilbudet om å få spesiell studiekompetanse som er kravet for å kunne studere f.eks. til å bli veterinær.  For tiden jobber Adele ved forsknings- og utviklingsavdelingen og har vært her siden desember i fjor. I morgen har hun sin siste arbeidsdag her, da pakker hun kofferten og drar til Slovakia. Vi ønsker henne lykke til på videre studier.