Med hund på timeplanen

Siden høsten 2013 har vi har på Val Vgs har brukshund på timeplanen. Det tilbyr vi våre elever som Yrkesfaglig fordypning som er et slags valgfag i naturbruk.

Det er et ganske variert opplegg som elvene skal igjennom samt at klasserommet kan like godt være ute som inne. Her er det teori innen hundens biologi, anatomi, samt grunnleggende dressur og stell. Elevene lærer hvordan de kan bruke hunden innenfor praktiske områder som jakt og gjetting. Når det gjelder undervisning innen stell, foring og oppstalling skjer mye av undervisningen i vår egen kennel.

Når elvene går VG2 gjennomføres et instruktørkurs som gjør at de som ønsker det prøve å bli godkjente instruktører i Norges Jeger- og fiskerforbund. Dette kurset gjør at de kan holde dressurkurs i sine nærmiljøer. Dette er en bonus som noen av våre elever benytter seg av.

Bildet under er fra Rådyrjakt med VG1. Fulltreffer ble det også.