Åpen gård 2019

25.mai ble en flott og trivelig lørdag for de mange som tok turen til «Åpen Gård 2019» på Val. Vi var lenge spente på hvordan været ville bli, da værprognosene gikk oss noe imot, men som det pleier å være på Åpen Gård, så fikk vi i år igjen godt vær med antydning til sol.

Hvor mange som tok turen til Val denne maidagen er vanskelig å sette tall på, men kilder vil hevde at det nok var et sted mellom 600-700 besøkende som fikk sett hva Val har å tilby. Det fortelles om fullsatt tribune under hesteshowet som startet kl 11 og biler som etter hvert stod parkert langs veien opp mot nyfjøset.

De besøkende fikk våre med på masse forskjellige aktiviteter som presisjonskjøring med traktor, bruskassestabling, besøk i fjøset, «hopp i høyet», traktorpulling og masse andre kjekke aktiviteter.

Et av denne lørdagens høydepunkter var for mange nettopp traktorpullingen. 14 traktorer stod på startstreken, to av dem hadde tatt turen helt fra Sømna i Nordland for å delta. Ca 20 tonn skulle dras opp fjøsbakken fra traktorer fra under 100 hk til 315 hk. Årets agronom stod bak aktiviteten og virket veldig fornøyd med et suksessfullt opplegg som samlet mange tilskuere.

Nytt for året var også at den reisevandte «Linkus» var med. Den blå positive figuren som gikk rundt og gav klemmer og spredde glede blant store og små.

Åpen Gård på Val er et flott arrangement for bygd og kommune og vi håper på mange flotte «Åpen Gårder» i fremtiden. Velkommen til Åpen gård 2020.