17.mai i sommervèr

Det er ikke hvert år vi kan skilte med sommervær på 17.mai på Val, men år var det virkelig shortsstemning på nasjonaldagen.

Å feire denne dagen på Val er veldig gøy. I og med at det var langhelg så hadde mange elever i år valgt å dra hjem for å feire med familie og venner, men for oss som var igjen ble det en storslått dag.

17.mai på Val starter med flaggheising kl 09.00 etterfulgt av en nydelig frokost. Etter dette samles bygden på «ungdomshuset» på Lauga hvor en får være med å gå i et 17.mai tog som bærer preg av mye sjarm og stemning, en ferd som avsluttes ved Georg Sverdrups, Eidsvollsmannen fra 1814, sitt barndomssted. Her er det appell og flott musikk ved korpset Gjallarhorn før det blir lek og middag på ungdomshuset.

På ettermiddag og kveldstid er det opplegg både for elever og ansatte.

17.mai 2019 går inn i historiebøkene som en dag med gode minner.