NM i akvakultur

For første gang i år skal det avholdes NM i akvakultur. På NM kan det stille én skole fra hvert fylke. I denne forbindelse har vi gjennomført et skolemesterskap, for å kåre laget som skulle representere Val vgs. Under skolekonkurransen skulle elevene besvare oppgaver som omhandlet lakselus, knuter, spleis og oppstartsprosedyre på båt. Etter endt skolemesterskap sto vi igjen med et vinnerlag bestående av Fredrik Eiternes og Petter Sommer.

I Trøndelag er det to skoler som tilbyr vg2 akvakultur. I tillegg til Val vgs. er det Guri Kunna vgs., som ligger på Frøya. Derfor måtte det også avholdes et fylkesmesterskap for å kåre laget som skulle representere Trøndelag, og gå videre til NM.

Fylkesmesterskapet ble avholdt på Guri Kunna, onsdag denne uken. Her skulle elevene besvare oppgaver som omhandlet knuter, og dissekering av laks.

I forkant av fylkesmesterskapet har elevene stått på, og øvet flittig for å stille forberedt. Dette gjenspeilet seg under mesterskapet, da elevene fra val vgs. tok gullet!

Vi var (og er) stolte lærere og elever da kåringen ble kunngjort.

Gratulerer så mye til Fredrik og Petter for gullet på fylkesmesterskapet, og lykke til på NM 2-3. april!