«Gjør mot andre, det du vil at andre skal gjøre mot deg»

Holycup UB, bedriften med de «røde bibelkoppene», stakk ikke av med priser under årets fylkesmesse for ungdomsbedrifter, men det viktige budskapet om «å gjøre en forskjell» var sterkt tilstede hos denne ungdomsgjengen fra Val vgs.

Næringsdrift elevene; Erlend, Andreas, Lisbeth, Adrian og Markus har dette skoleåret hatt fokus på miljø og det å hjelpe andre. Med kirke og kristennorge i bakhodet har de konkludert med at det store kaffeforbruket som blir distrubert i disse miljøene kan være en måte å samle inn penger til mennesker som trenger de mer enn de fleste av oss nordmenn.

I høst var dagligleder i Holycup UB, Erlend Kristoffer Haram, i Bolivia og fikk sett på et bistandsprosjekt som drives av Norsk Luthersk Misjonssamband, hvor det bl.a fokuseres på vold i familier. Overskuddet i denne ungdomsbedriften er bestemt i vedtektene at skal gis til dette viktige prosjektet.

På Magneten storsenter i Levanger hvor årets fylkesmessen ble arrangert stod de fem elevene ivrig frem, med budskapet «Gjør mot andre, det du vil andre skal gjøre mot deg» klistret med store bokstaver på bakveggen i standen. «En kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe en» var noe av det bedriften ønsket å formidle.

Bedriftens første bestilling på 1000 kopper er allerede blitt solgt og bedriften er spent på fortsettelsen og hvor masse penger de kan være med å gi til disse familiene i Bolivia.