Hvem, hva, hvorfor – Hestelinjen Val

Marte og Frida valgte hestelinjen på Val – I dag er de hestelærlinger

Frida er andreårslærling og er ferdig nå i februar. Hun har gått to år på hestelinja før hun også tok tredjeåret for å få studiekompetanse. Etter tredjeåret gikk hun et år på folkehøgskole med hest før hun søkte seg tilbake til oss som lærling. Noe vi er veldig glade og takknemlige for. Frida har ansvar for skolens hest Simba som hun bruker både i undervisningen og på fritiden. Hun har tidligere også brukt skolehestene Luffis da hun var elev her og skolehesten Kungen da hun var førsteårslærling. Som elev gikk Frida fra å aldri ha hoppet hinder til å ri 1 meter bane på skolehesten Luffis. Det er en enorm prestasjon på kun 2 år!

Marte er førsteårslærling og gikk rett fra to år på hestelinja til å søke lærling her hos oss. Noe vi setter utrolig stor pris på og vi er veldig glade for å ha Marte med i staben vår. Marte har sin egen ridehest som heter Flynn som hun benytter i undervisningen og rir stevner med. Sammen har de startet opp til LA dressur og 1 meter sprang. Hun har også med seg en nordlandshest med navn Belle Bambi som er under innridning da hun bare er 3 år.

1. Hva fikk deg til å søke på Val?

• Frida: Hadde hørt mye bra om Val. Kjente flere som har gått her før som var veldig fornøyd.
  • Marte: Jeg hadde hørt og sett mye bra. Kjente flere som hadde gått her tidligere og det er et veldig bra tilbud innen hest

2. Hvorfor hestelinja?

• Frida: Jeg valgte hest fordi det er en super måte å ta studiekompetanse på samtidig som vi fikk ri to dager i uka. Det er gøy å lære om hvordan det er å drive en stall og det er kjempegøy å ri.

3. Hva gjorde at du kom tilbake for å bli lærling etter 1 år på folkehøgskole?

• Frida: Fordi her kjente jeg systemet godt. Jeg kjente til hestene, rutinene og de ansatte godt fra før og jeg visste at det er god oppfølging mot fagprøven.

4. Hva er det beste med lærerne?

• Frida: Siden dette er en internatskole får man et helt annet forhold til lærerne her enn på andre skoler. Du møter dem hele tiden og de vekker deg på morgenen om du ikke kommer deg opp. De blir som en ekstra «mamma/pappa»
  • Marte: De er utrolig flinke innenfor sitt fagfelt. De er hyggelige, forståelsesfulle og gode å prate med. Man kan stille alle slags rare spørsmål uten å bli sett rart på.

5. Hva er det beste med å bo på internatet?

• Frida: Det beste er at det er sosialt. Det er en fin overgang fra å bo hjemme og det er trygt at det alltid er noen som passer på om man blir syk osv.. Man får også servert frokost, lunsj, middag og kveld hver dag.
  • Marte: Det beste er at man møter så mange nye folk. Det er veldig sosialt og man finner på mye morsomt med de man bor sammen med. Det var ikke skummelt å flytte hjemmefra for det er alltid noen som passer på. Det er alltid noen som kan hjelpe deg om du trenger noe.

6. Hva er det beste med stallen og hestene?

• Frida: Det er en ny, stor og fin stall med et variert utvalg av hester som passer for både nybegynnere og veldig rutinerte elever. Vi som ikke har egne hester får utdelt skolehester som skal være «våre egne» disse årene. Det er bra for da lærer man å ta ansvar.
  • Marte: Stallen er stor, fin og ny. Det er gode fasiliteter med ridehus, paddocker osv. Det er god oppfølging i stallen, også på fritiden. Man får ha med seg egen hest og bruke den i skoletiden. Man kan også låne skolehester. Det er godt utvalg av ulike hester. Det er godt fellesskap i stallen og man kan prate med alle.

7. Hva skal du gjøre når du er ferdig som lærling?

• Frida: Da er planen å studere videre til dyrepasser i Bodø til høsten.
  • Marte: Jeg tenker meg til Starum for å bli ridelærer.

8. Kan dere anbefale hestelinja på Val videre til andre som vurderer å søke??

• Frida: JAAAAAAA
  • Marte: JAAAAAAA