En liten hilsen fra Akvalinjen på Val

Vi på akvalinjen på Val har jobbet med ulike oppgaver utover høsten og vinteren.  Båtkjøring, ulike avlusningsmetoder, tatt opp tomme nøter, parasittkontroll på laksen, tatt ut fargeprøver, trent på krankjøring etc. Denne uka ble vi på VG2 YFF spurt om å komme til Egersund Net, å spleise ramme fortøyning til et anlegg med ti rammer, noe vi takket ja til med en gang. Rammene skulle være 92 meter i firkant og vi benyttet 56 mm tykke tau med en bruddstyrke på 53000 kg. Elevene fikk spleise på rørkauser med masterlink i begge ender på hvert av de 27 tauene som dannet fortøyningen, vi regnet ut at det ble brukt ca. 2500 meter med tau bare til ramma. Dette er god erfaring for denne klassen, som har valgfag; YFF VG 2 Havbrukstekniker. Dette er et valgfag der elevene får en grundigere innføring i bla: Fortøyningsarbeid, oppbygging, funksjon og drift av oppdretts anlegg. Det er en god følelse å hjelpe til med å produsere en fortøyning i stedet for bare å trene på dette på Val. Vi ble godt tatt i mot og takker for tilliten.

Joar Eide. Akva lærer på val.