Prøvefiske i Horvereidsvatnet

Ved hjelp av fem kanoer, tre garn og seks fiskestenger har vg1-elever ved Val i løpet av de siste ukene vært og satt garn og fisket i Horvereidsvatnet ved Kolvereid.

Målet med turen var å fiske, fyre bål, grille, padle kano og ha det koselig. Det faglige målet var å registrere fangsten.

Det som ble registrert var vekt, lengde, parasitter, kjønnsmodning, hunn- og hanfisk, samt k-faktoren. Resultatet av prøvefisket blir gitt videre til grunneierlaget.

På grunn av islagt vann måtte Val-gjengen flytte til åpent vann. Noen av resultatene viste at fisken hadde en høyere k-faktor noen hundre meter lengre øst, dette var nok grunnet feitere fisk.

Oddvar Williksen og Roy Arve Halsen tok godt imot gjengen og lånte bort båter slik at garnfiske kunne settes i gang. Oddvar fikk fortalt noe om historien rundt vannet og det arbeidet grunneierne gjør for å legge til rette for de som kjøper fiskekort.

Til tross for kulden denne dagen, var det en som «tok en for laget» og badet, selv om ryktet sier at dette var noe motvillig da kanonen veltet, så velger vi å tenke at dette var en barsk fremtidig mann i akvanæringen.

Totalt ble det fisket 112 fisker denne dagen, vinneren av konkurransen om å få største og minste fisken, gikk begge til vg1- eleven Åsleik.

Takk for en fin tur. Sonja og Joar.