Sopin 2018

Sopin er en festival som holder til i Kolvereid, ca 17 minutts kjøring fra Val, og er et treffpunkt for bønder, sjømatprodusenter og andre formidlere av kortreiste matopplevelser på Kolvereid for å vise fram mangfoldet og framtidsvyene for matregionen i Ytre Namdal.

Det var duket for masse folk på Kolvereid denne lørdagen hvor en samtidig arrangerte en stor fotballturnering for barn. En flott kombinasjon med mat og sport. Mange folk ble det, våte ble de og. Dette fordi værbestillingen tydeligvis hadde kommet litt forsent og finværskvoten allerede var oppbrukt for 2018. Normalt sett pleier Sopinfestivalen å ha tilholdssted ute, men i år måtte arrangørene varsle deltakerne om at en måtte være innendørs i kulturhuset grunnet værvarselet. Men en artig dag ble det allikevel.

Val stilte som vanlig med stand på Sopin festivalen. Elever tok ansvar og bidro med ansiktsmaling og konkurranser til glede for deltakerne.