Kristendomsundervisningen går som en lek

Har du hørt om byen lengst inn i en fjord med god infrastruktur, flott sykehus og egen iskiosk – men hvor det ikke finnes en eneste kristen, ingen kirke og ingen som i det hele tatt har hørt om kristendommen. Dette er en gruppe mennesker som går under definisjonen «unreached people».

Har du hørt om byen? Nei, ikke jeg heller. Men med hjelp av en bilmatte og duplofigurer konstruerte vi denne byen i klasserom 118. En viktig del av misjonsarbeid handler om å skape kontaktflater med mennesker i alle aldre. Sykehuset, lekeplassen og skolen ble trukket fram av elevene som gode muligheter. Mange av elevene ønsket også å rive garasjen for å bygge en kirke på tomten, men til min store forskrekkelse var det ingen som tenkte på å spørre garasjeeieren først. Jeg er usikker på om garasjeriving uten tillatelse er en god misjonsstrategi. Kanskje at kaffeservering og kristent vitnesbyrd i parken eller på lekeplassen er å foretrekke som flere andre elever foreslo.

Josef Birgersson
Kristendomslærer