Hest og shopping i Stockholm

I uken som gikk har elevene på vg2 hest vært på klassetur i Stockholm i lag med sine lærere på hest Mattias og Lise. Her ble det tid til både shopping og flere studiebesøk.

Turen startet tirsdags morgen med buss fra Val til Værnes. Så ble det fly til Stockholm hvor kvelden ble brukt til shopping og middag.

Onsdag startet med en tur på hestebutikk før vi dro videre til Brunmåla hesteklinikk og deretter Solvalla travbane. På hesteklinikken fikk elevene et lite innblikk i hvordan de jobber på klinikken. På Solvalla travbane fikk alle prøve å sitte på med startbilen som kjører foran hestene ved start. Dette var noe nytt som ingen hadde prøvd før og ble derfor en gøy opplevelse for alle.

Torsdag startet med en tur til Stora Wesby som er en stall som driver med feltritt, sprang og dressur. Her fikk vi omvisning og et innblikk i hvordan de jobber der før turen gikk tilbake til Stockholm og Hovstallet. Her fikk vi omvisning i staller, utstyrsrom og historikk om hvordan hestene har blitt brukt til transport av kongefamilien opp igjennom årene. Vi fikk også hilse på hestene og ponnien til prinsesse Estelle. Det ble også tid til en tur til Kaknestornet for å se på utsikten over Stockholm før vi spiste middag og avsluttet dagen på Mall of Scandinavia som er Nordens nest største kjøpesenter. Selv om vi var litt uheldige med overnattingen så ble dette en superfin klassetur for elevene på hest 🙂