En uke på Vg1 hest

Lurer du på hvordan vi har det på hestelinja her på Val?
Da kan du få se noen glimt av hvordan Vg1 hadde det forrige uke🙂

Vg1 har hest på timeplanen på mandager og tirsdager. Mandag begynte med ridning og dressurtime for hele klassen før lunsj. Her blir man delt inn i mindre grupper og ridningen tilpasses etter hvor mye erfaring man har fra tidligere. Når man ikke rir så ordner man hesten sin og gjør stalldrift som å veie opp for til hestene, måke paddocker osv, så man slipper dette på kveldstid. Etter lunsj var det tid for årets første høybæring for Vg1. Vi lagrer høyet på låven i gammelstallen og må hente opp til nystallen med jevne mellomrom.

Tirsdag var det de som hadde valgt hest som valgfag som hadde hest før lunsj. (Man kan også velge hund og matte som valgfag) Denne dagen ble det sprangtime på to av gruppene og balanse/galopptrening på ei av gruppene. Man bestemmer selv om man vil hoppe hinder eller ikke. Det er absolutt ikke alle som liker å hoppe eller som er helt klare for det når de kommer hit og da trenger man ikke å trene på det om man ikke vil.
Etter lunsj hadde hele klassen hest. Etter en hederlig innsats på høybæring på mandag så klarte vi å klemme inn en time med adventskos i stallkroa etter lunsj. Dagen ble deretter avsluttet med teoriprøve i hest om stell av hest, hestens atferd og visitering. Vg1 har hatt to prøver i hest denne terminen.

Onsdag og torsdag begynte treningen til juleshowet 2017. Det er vg2 som har hovedansvaret for showet, men Vg1 er med og deltar og hjelper til. Det ble derfor litt treninger etter skolen onsd og torsd også for de som skal være med og delta!

Det første bildet er av Marie M og Marie Elise S med skolehesten It’s Easy. Bilde to er fra trening på juleshow og det tredje er fra høybæringen🙂