Vg1-Akva på SalmoNor

Elevene på Akva vg1 skulle på mandag ut på visningsanlegget til SalmoNor på Rørvik, men grunnet dårlig vær, måtte vi finne andre alternativer. Og det ble ikke dårligere enn et besøk på en av de nyeste brønnbåtene ved navn Ronja Ocean. Der fikk eleven en fin omvisning om bord, hvor de fikk se hva som gjøres i den daglige driften. De fikk klar beskjed om hvem som var den viktigste delen av mannskapet, nemlig kokken, uten han ble det dårlig humør på resten av mannskapet. Det var veldig viktig med god trivsel. I tillegg var det mye som måtte gjøres og kontrolleres hele tiden når fisken var om bord. Selv om det meste foregår via skjermer, er det mye som kan gå galt, og føre til store økonomiske tap. Derfor må mannskapet ha og peiling på hva de driver.

Uken etter var været helt nydelig og vi fikk en tur ut på visningsanlegget til SalmoNor. Vi fikk en fin båttur ut hvor Elin fra SalmoNor fortalte om bedriften sin historie. Elvene som hadde slitt med å få i seg frokost den morgningen, fikk påspandert sjokoladekake til frokost. Deretter bars det ut på en omvisning på anlegget og på fòrflåten av Vegard Valø som jobber på anlegget. Takk til Ronja Ocean og mannskapet. Og til Elin Williksen som lagde opplegget for oss, og viste oss rundt 🙂