Det nærmer seg valg

11.september er det nytt stortingsvalg i Norge. Etter fire år med Høyre og Frp i styresetet så lurer mange på hva utfallet blir etter denne viktige septemberdagen.

I dag ble partiene invitert til Val for å svare på det som Val-elevene lurer på. Kl 13.30 satt det representanter fra SV, Mdg, Ap, Sp, Krf, Venstre, Høyre og Frp i paneldebatt klar for å svare på det som rører seg hos Val-elevene.

Det gikk het for seg da en av Val-elevene ikke overraskende trakk frem hva partiene tenker om 10%-fraværsregelen. Det kom av responsen veldig klart frem hva elevene tenker omkring denne. Debatten gikk deretter videre med spørsmål omkring naturbruk og kommunesammenslåing. Val-lærer, og tidligere politiker, Carl Petter Vikdal ledet paneldebatten på en ryddig og god måte. Som tidligere politiker klarte han ikke å dy seg helt og fikk frem en liten replikk fra Høyre, om at han i sommerferien ikke hadde sett et rådhus på Mallorca som det stod Nærøy på.

Takk til alle partiene som sendte representanter til oss på Val.