Takk for i år og velkommen tilbake

Det går mot avslutning av skoleåret 16/17. Vi har hatt et kjempeflott år og synes vi har mange flotte elever.

Selv om det er en travel avslutningsperiode nå, så har vi jobbet lenge med å legge til rette for neste skoleår. I begynnelsen av mai gjorde vi inntaket. Vi var også i år så heldige å få mange søkere. Blant annet på vg1 naturbruk er det ikke alle som har kommet inn så langt. Planen er å starte opp med 60 elever på vg1 fordelt på to klasser. Vg2 akvakultur blir rekordstor i år med godt 30 elever og totalt for hele skolen regner vi med 140 elever. Vi har i mange år hatt 2 klasser på vg2, men på grunn av stor akvakulturklasse og mange som ønsker å gå hest og landbruk utvider vi til 3 klasser fra høsten.

Du som har valgt å starte på Val til høsten vil oppleve at skolen på mange måter er lik andre videregående skoler. Den største forskjellen er at vi er en internatskole. Du er omgitt av mange voksne som vil deg vel og du blir kjent med mange nye på din egen alder. På Val ønsker vi å legge til rette for at skolehverdagen og fritiden din skal bli best mulig, og vi håper du kommer til å få vennskap og opplevelser for livet. God trivsel håper vi skal gi et godt utgangspunkt for god undervisning både ute og inne.

Val videregående skole er også en kristen skole. Vi har daglige andakter, kristendomsundervisning, og legger til rette for møter og andre liknende aktiviteter på fritida. Du trenger selvfølgelig ikke være kristen for å begynne på vår skole, men du er velkommen til å bli kjent med den kristne troen.

Nytt fra høsten av er at vi starter opp med havbruksteknikker innen yrkesfaglig fordypning på vg2 akva. De som går vg1 i år har fått en forsmak på det gjennom undervisning på vg1, men det vil bli enda flere timer på vg2. Tilbudet er utarbeidet etter forespørsel fra akvanæringen.

Vi ønsker deg velkommen til Val skoleåret 17/18.  Vi håper du får et godt år med mange muligheter der opplevelsene står i kø både i undervisning og på fritiden!