Beiteslepp

Et av de absolutte høydepunkta for året, både for folk og fe, er når vi begynner å få dyra ut av fjøset og på beite. I år gjorde våren (og noen gjerder) at ting skjedde litt senere enn vanlig, men nå begynner ting  komme på plass. 

Som vanlig var sauene de første som fikk gleden av frisk luft. De som ikke hadde lam ble sluppet på torlandsøya før lemminga, slik at vi fikk frigjort plass i sauhuset. Etter hvert som det ble trangt om plassen i begynnelsen av mai ble sauene flyttet ut etterhvert som de var klare for det. Våren lot imidlertid vente på seg, så det ble mye utefôring ei stund. Men 02. juni var det endelig klar for flytting til sommerbeite på Måøya. Dette ble senere enn vanlig, men våren var sen der også, så beitet var egentlig akkurat perfekt til vi kom med dyra.

Siste uka i mai var også beitet nedfor skolen såpass i rute at kyrne fikk slippe ut, mens kvigene måtte drøye enda noen dager.