Val «løper» for skole i Tanzania

I går hadde vi en stor og meningsfull happening på Val. Mange ivrige elever og ansatte skaffet seg «sponsorer» og løp/rocket/red/syklet/trillebåret/skiet inn over 70.000 kroner på en time til en skole i Tanzania.

Vi har et misjonsprosjekt på Val hvor vi samler penger inn til denne skolen i Tanzania som er en bibelskole hvor elevene lærer seg landbruk og forsyner seg selv i stort grad med mat. Løpet kaller vi «misjonsløp» og er et begrep som dukket opp i «misjonen» for over 15 årsiden. Mange av søsterskolene til Val har drivet på med dette i over 15 år og millionvis av kroner er blitt samlet inn til mennesker som virkelig trenger pengene.

«Det er veldig meningsfylt og kjekt å få være med å samle inn penger til de som trenger de masse mer enn oss» sier en fornøyd kristendom og gymlærer, som mener at et misjonløp er en fin måte å kombinere disse to fagene på 🙂

For å si noen flere ord om dette løpet så må vi si at til tross for noe regn så stoppet ikke det den gode stemningen. 24 ansatte og elever stilte til startstrek. Noen med ski på bena, noen med 3-hjulssykkel, vanlig sykkel, trillebår, bruskasser, trillebår… osv. Det var kun fantasien som satte begrensninger for å si det sånt.

Det var ingen tvil om at det var flere som markerte at sommerkroppen 2017 var i full anmarsj og den som gikk av med flest runder, var Tobias i VG1 som løp imponerende 15 runder på en time, men med flere ikke langt bak.

Hvordan fungerer egentlig et misjonsløp?

Et misjonsløp fungerer slik at hver deltaker ordner seg «private» sponsorer som hver gir et fastbeløp eller et rundebeløp til den deltakeren den/de sponser. En runde er på omkring 1 km og løpet varer 1 time. Noen løper, noen «rocker», andre rir/sykler/trillebårer, alt etter hva fantasien tilsier. Når løpet er fullført samler en sammen totalsummen, og dette beløpet blir gitt til prosjektet.