Åpen gård 2017

Nok en gang fikk vi arrangert åpen gård i strålende vær på Val. Med en gradestokk som nærmet seg det komfortable tallet 20 ble dagen nesten bedre enn vi kunne drømme om. Til tross for at det var andre arrangement som foregikk både på Rørvik og Kolvereid så var det veldig mange som tok turen til oss på Val.

Som vanlig fikk de besøkende oppleve et flott hesteshow i ridehallen, barneridning og masse andre ulike aktiviteter. Nytt for året var «Val’s mesternes mester». Årets lag var Team Val mot Team Nærøy. To stjernespekkede lag stilte på startstreken med følgende utfordringer.

  1. Føre tre lam fra A-B.
  2. Melking av kyr
  3. Egg i spiseskje
  4. Svampkasing
  5. Treskigåing

Selv om Team Nærøy stilte med en storbonde som er ekspert på melking av kyr og en tidligere verdensrekordholder på ski over Grønland, så hjalp ikke dette nevneverdig på første utfordring da lammene etterhvert «nesten» ble observert helt borte på Sjånes. Heldigvis klarte laget å rette full fokus på melkingen og skigåingen. Spenningen blant deltakere og publikum var svært stor da vinneren skulle kåres.

Det ble veldig jevnt, men det skulle vise seg at startproblemene til Team Nærøy ikke lot seg helt «reparere» og laget fikk tiden 5,36 mot Team Vals 5,13.

Takk til alle som tok turen til oss på Val 🙂