Reisebrev fra Canada

Vg2-elevene på Val er nå på to-ukers praksis omkring i verden. I dette reisebrevet skal vi få lese (på dialekt) hvordan Silje Lange har det. Hun er i disse dager i verdens nest største land etter areal, Canada.

«Søndag 09.april tok eg ett fly fra Brønnøysund til Trondheim (Widerøe) for å kikstart turen å få prøv meg på egenhånd innenlands før eg sku aleina videre. Sov over på Radison Blue i Trondheim.

10.April tok eg mange fly.. Først fra Trondheim tel Oslo så fra Oslo tel Frankfurt videre der igjæn tel Vancouver åsså ett lite fly tel Vancouver Island kor Mike (min kontaktperson) tok meg imot.

Fra 11-12 April va dt sightsing på agendaen. Denj 11. gjekk eg meg vill på Vancouver Island, eg for litt lengre sør enn eg burde ha gjort men men sånne ting skjer å heldigvis fant eg ut att eg mått ta ein 180 graders vending førr å kom tebake tel hotellet. Sightsing messig spist eg for første gang i mett liv Sushi det e veldig populært her, og selv om det va veldig mye god fritert mat der va favoritten min rå laks og rå ørret.

13.April tel 17.April va eg på Glacier falls som e ein matfesk lokalitet. Sia eg ikke har arbeidsvisum kunn dæm ikke sei ka eg sku gjør, så eg fekk velg å vrak i massevis 🙂

Der va eg på Prawn fishing (Kjempe reker) og eg må innrøm att eg kvapp litt tel når vi mått skrell dæm levende før vi kunj kok dæm.

18. april tel 21. April fremdeles ein matfesk lokalitet men denj her e større og har mye finere værforhold. Denj heita Swanson Island. Fremdeles kanj eg velg å vrak dermed hjelpa eg tel i massevis å de hjølpa meg mæ oppgavan minæ.

Alt i alt har heile turen vorri ett eventyr uten like å eg ha fått meg ett nytt kallenavn, «silly» fordi Silje e litt komlåt for dæm å utal. Været e like temperamangfult som i Norge, e har bare vorri heldig mæ dagan minæ. Det å va her aleinæ e ein utfordring i seg sjølv, spesielt når du ska lek turist mæ ett Norskt innebygd kompass 🙂

Har fremdeles ein god del igjænn av oppholdet mett, Tirsdag den 23. April ska eg telbake tel fastlandet å lek turist igjæn. Forhåpentligvis har ikke det innvendige kompasset vorti katastrofalt forandra mæ all denj her tia på bølgan blå. Denj 28. April fær eg him igjæn og denj 30. April e eg tebake i Norge 🙂

Ønsk meg lykke tel 🙂 «

– Silje Lange, Vg2 Akva