Reisebrev fra andre siden av jordkloden

Vg2-elevene på Val er nå på to-ukers praksis omkring i verden. I dette reisebrevet skal vi få en liten hilsen fra andre siden av jordkloden. Vi skal nå høre litt fra Tasmania. Her møter vi fire Val-elever og en ansatt som tester ut nye geografiske områder.

«Vi reiste fra val 0500 3 påskedag og etter en natt på fly og en på flyplassen i Sydney, landa vi i Hobart torsdag morgen.

Her nede har fått fått låne hus fra en lærer dom er på ferie og Steve Harrison er med oss rundt om på tasmania og ser på forskjellig akvakultur.

Vi begynte fredag med omvisning på Huon Valley Trade Training Centre, hvor Steve er leder for akvakulturavdelingen. Etter omvisningen ble elevene satt i arbeid med gjøre de daglige rutinene på settefiskanlegget på skolen. Det er et lite ferskvannsanlegg bygd for undervisning.

I helga planlegger vi en tur på kunstmuseum og dyrhage. Neste uke blir det besøk til Sølvtrans båten Ronja Huon, som blir brukt til AGD behandling. Her nede finnes ikke lakselus, men de har store kostnader knyttet til AGD.  Det blir også Abalonefarm, Skretting fôrfabrikk, Tassal og Huon Salmon lakseoppdrett og forskningsstasjon for akvakultur.

Vi skal også bruke en del tid sammen med elevene på HVTTC.

Frem til nå har vi hatt sommertemperaturer, men Yr.no lover regn og 8 grader. Vi regner selvsagt med at Yr.no kan Norge best og bommer kraftig her nede».

– Thina, Marita, Håkon, Tor Håkon og Oddbjørn.