En liten hilsen fra VG2-gjengen i Irland

Elevene har denne uken vært vest i Irland, nærmere bestemt i Galway området, hvor vi har vært stasjonert i ei lita grend som heter Carna Bay. Her har Marta og Sigrid vært utplassert i en forskningsstasjon som heter Carna Research Station, hvor de blant annet kjører forsøk med rognkjeks og torsk. Her kjøres også et soppforsøk opp mot medisin.

Marte og Oda har vært i praksis i en Abalonefarm. Denne drives av en aktiv dame ved navn Cindy. Hun produserer ikke bare sneglen abalone, men forsker også på å viderutvikle bruken av alger (tare/sjøspagetti etc) for bruk i blant annet kaker og krydder. Denne helgen er benyttet til å besøke vest-Irlands populære by Galway. Her har vi booket inn på BB (bedandbreakfast), og får oppleve byens yrende kulturelle liv. Dette som gatesangere, gjøglere, mat og marked og selvfølgelig noe shopping. Besøk i en av byens katedraler hører også med.

«På søndagen dro vi sent fra flyplassen på Rørvik til Værnes. Vi overnattet på hotellet på Værnes og dro videre til Gardemoen, for å så ta flyet til Dublin. I Dublin hentet vi leiebilen, og kjørte til Carna. En tre timers biltur med rattet på feil sie, og ikke minst god stemning. Sent på mandagskvelden ankom vi Carna Bay Hotel og har sovet der i 4 netter. På fritiden etter praksistiden dro vi ut å spiste middag på restaurant, everyday 🙂

 

Marta og Sigrid var første uken på CRS, Carna Research station. CRS driver med en del forskningsprosjekt, men nå hadde de kun et prosjekt med å prøve forskjellige fôrtyper. Der var de med på å sortere rognkjeksen, fôret fisken, men også å renske kar og plukke død fisk. Det var veldig hyggelig å jobbe sammen med de, og vi ble tatt godt vare på. 

 

Marte og Oda var på abalone farm sammen med Cindy. Cindy driver egen abalone farm, sammen med algeprosjekt og sjøpung dyr. Vi har fått vært med på å vaske kar og skiftet ut kasser, sortert abalonene fra størrelse og fôret de med sukkertare. Det har vært gøy å se hvordan man driver oppdrett med abalone, og hva man kan få til av produkter og salg. Før vi dro på fredagen fikk vi smake alge-cookies, noe som var veldig godt. Vi er så fornøyd med opplevelsen, og vi trivdes godt.

 

Ellers har vi vært på litt forskjellige turer, og sett nye ting og dyr, som for eksempel esel. Esel er det overalt, noe som er veldig unikt og spennende for oss, hehe. Vi tilbrigte helga i Galway, med shopping, mat og avslapping 🙂

Denne uka er vi i Westport på praksis å får prøvd oss på østers og forskningslab med laks».

Alle elever og reiseleder Geir, koser seg i det flotte vårværet så langt. Her er våren fullt utsprunget med grønne enger og lauv på trærne, og med temperaturer opp mot 16-18`c. Vi koser oss ordentlig i denne tidligsmaken av sommer.

– Marte, Marta, Oda & Sigrid og lærer Geir