Relasjoner, sex og samliv.

Dag William og kona Tonje har siden 2004 hatt over 400 par på samlivskurs. Fellesnevneren som har gått igjen er. «Tenk om vi hadde visst dette når vi giftet oss/ble kjærester»… I dag kom Dag uten kona til Val og har tatt for seg tematikken; relasjoner, sex og samliv for alle VG2 og VG3 elevene.

Mange elever fikk sitt livs sjokk da følgende nyhet ble presentert av Dag William: «Foreldrene dine har hatt sex… derfor er du her…». Noen av spørsmålene som Dag tok for seg var:

• Hvor mange drømmer om å ha en kjæreste å leve med hele livet?
  • Hva skjer når jeg blir forelsket og når forelskelsen tar slutt?
  • Hva skjer når vi blir sammen?
  • Hva skjer når vennen blir forelsket?
  • Hva skjer når vi ligger sammen?
  • Hvor mange synes du det er greit at kjæresten din har ligget med før deg?
  • Vet du hva kjæresten din egentlig trenger?

Det var liten tvil om at denne tematikken berører de fleste av oss, uavhengig av alder. Hvem kjenner seg vel ikke igjen i hvordan forelskelse påvirker følelser og interesser. På Val kjenner nok mange landbruks og akvagutter seg igjen i den perioden de plutselig fikk masse interesse for hest og vanket i stallen til alle døgnets tider, eller når hestejentene plutselig skal ut på fisketur og pugger ulike fiskenavn i skjul. Med tre timer til rådighet og god kunnskap og kjennskap til tematikken tok Dag William elevene med inn i disse temaene relasjoner, sex og samliv, på en god måte.