Go` stemning på Valbasaren 2017

Hvert år blir det arrangert Val basar, og i år var det ingen unntak. At stemningen var god var det absolutt ingen tvil om, og med over 100 gevinster på bordet ble det mange «årer» i været.

For de som ikke har vært på basar før, så fungerer det slik at en kjøper «årer»som en kan vinne på. Hver «åre» har fem nummer i stigende rekkefølge. En basarius trekker og leser opp hvilket tall som har vunnet, og vinner rekker «åren» med vinnertallet i været. I år var det Helene Moe som igjen fikk æren av å inneha rollen som «Basarius», og dette gjorde hun på en særdeles eksemplarisk måte.

Årets «Basarflaks» stod elev Ivar Byberg for, med 16 lodd klarte han å hamstre inn imponerende 9 premier. Enhver matematiker vil kjapt regne ut at dette utgjør over 55 vinnerprosent, evt gevinst på nesten 3/5. For å sette ting i perspektiv så hadde forfatter av denne saken 20 årer og satt igjen med ingen gevinster. Vi er usikre på hva verdensrekorden er på, men flaksen til Ivar er er ganske sikkert temmelig nær.

Det var også en 200 kroners trekning med 100% vinnersjanse. Den fungerte slik at det var 40 gevinster, alt fra blomst til bunad, og 40 lodder. Heldiggrisen på denne trekningen ble Svein-Åge Opdahl som stakk av med hovedgevinsten som var en bunad laget av Olaug Lauvsnes

På basaren stilte også et lite mannskor opp og vi fikk en andakt av Bodøværingen Kristian Johansen som snakket om hyrden og fårene.

Overskuddet fra basaren gikk til elevenes sitt beste, og vi er glade for at overskuddet ble på nesten 20.000 kroner.