Spritbrenneren og gjenglederen som ble bibelsmugleren

Sist tirsdag landet den tidligere kriminelle Curt Westman på Rørvik flyplass. Hva skulle denne mannen i Ytre-Namdalen å gjøre, og dette i 10 dager…?

Jo nå skal du få høre, det har seg slik at: Da Curt kom til verden så ville verken mor eller far ha med han og gjøre, så Curt kom i fosterhjem. I tidlig alder havnet han i feil miljø, ble gjengleder, og i en alder av 17 år ble han og noen av gjengmedlemene dømt til to års fengsel på grunn av spritvirksomhet. En klok politimann visste at noen av guttene hadde fått fast jobb og kom med et forslag om at de heller fikk «hjemmesoning» med besøk av politiet to ganger i uken og i tillegg måtte holde seg unna all kriminalitet disse to årene.

For Curt ble dette to ensomme år, festingen og drikkingen som hadde underholdt han onsdag, fredag, lørdag og søndag i mange år måtte han nå holde seg unna for å ikke havne i trøbbel. I helgene ble han dermed ofte alene, dette i en tid hvor verken tv eller mobil kunne overdøve stille stunder.

For å gjøre en lang historie kort så satt en seks år tidligere hendelse i hodet på Curt. Hans erfaring med kristne tilstelninger var den gangen han som 13-åring sammen med to kamerater var tilstede under pinsevennene sitt teltmøtevirksomhet, da ikke for å høre på forkynnelse, men for å rive ned teltet. Da disse tre guttene i et mislykket forsøk på å velte teltet stod med teltduken over hodet og kikket på predikanten som sa «alle livets svar på spørsmål finner dere i Bibelen», slapp det de hadde i hendene og løp for livet.

Så en natt seks år etter satt Curt med Bibelen i hendene og tenkte dette ikke kunne stemme, han slo opp i Bibelen for å motbevise det denne mannen hadde hevdet. Et sjokk møtte han da han slo rett opp i boken Jesaia kapittel 1 vers 18 og øynene rettet seg mot et vers han må ha understreket da han konformerte seg endel år tidligere. Der fikk han sitt svar som skulle vise seg å forvandle livet hans.

Curt hadde hevdet at det de kristne trodde på bare var eventyr, han var for klok til å bli frelst. Han var faktisk så klok at han kunne hevde noe var eventyr uten å aldri ha lest om det og knapt visste hva det dreide seg om.

Du ser det at: det som verken politiet eller psykologer klarte å gjøre på to år, det gjorde Jesus på to dager. En kveld knelte Curt ned og gav sitt liv over til Gud og det gamle livet forsvant og et nytt liv så verdens lys.

Det er nå 50 årsiden. I disse årene har Curt reist mange steder i verden med «sverdet» sitt (Bibelen) og fortalt om underets Gud som kan gjøre om død til liv. I åtte år hadde Curt som virke å smugle bibler til forfulgte kristne rundt om i verden. Over en landegrense fikk han til og med oppleve at vaktene, som skulle ta bibler, i sin uvitenhet endte med å bære koffertene med bibler over grensen til det landet som skulle ha de.

Du ser det at: Curt var for klok til å bli frelst, men det var bare et problem, han hadde ikke regnet med Gud.

I september blir Curt 70 år, han er tre over pensjonsalderen og syv år over dødsdommen som legene gav han da han startet på 60-årene. Curt har Gud å takke livet for. Han vet hvor han kommer fra, hvorfor han lever, og hvor hans skal.

Curt sin munn og hjerte har nå i over 50 år snakket til et ukjent antall mennesker om hva Gud har gjort i livet hans og om Jesus død og oppstandelse for menneskers frelse.

Du ser det at: Curt ønsker å dele evangeliet så lenge hans munn kan snakke. Nå fikk han i ti dager muligheten til snakke med 130 elever.

Dette var grunnen for at denne tidligere domfelte mannen reiste med fly til Rørvik, han hadde et veldig viktig budskap å fortelle til elevene på Val.