Gjeterhundkurs

Hundeelevene fra både vg 1 og vg2 slo seg sammen på lørdag 3. desember. Da kom Kjell Johansen fra Harran og holdt kurs for oss. Temaet var trening og bruk av gjeterhunder. Flere av elevene har border collier som de ønsker å bruke på sau, og enda flere ligger i startgropa og venter på muligheten. Derfor passet det fint med en gjennomgang fra utvelgelse av valp til godkjent brukshund. Etter litt teori inne, trakk vi til ridehallen og praktiserte. Kjell viste fram hvordan det skal gjøres med sin «stjerne» King, så fikk våre elevhunder prøve seg under kyndig veiledning. Vi som ikke har den typen hund fikk se og høre om en veldig interessant og imponerende måte å samarbeide med hund i naturbruken. Og at det er nyttig vet alle som har prøvd å sanke inn sau kun for egen maskin.

Nå er gnisten tent, gården har latt være å sende noen sau til slakt, så jeg regner med at det blir mye trening på dem utover vinteren.