Gi en dag

En gang i året arrangeres «Gi en dag». Denne dagen skal elevene på Val bort fra «skolebenken» og bruke dagen på «vanlig» jobb for å samle inn penger til Val sitt misjonsprosjekt. Vi legger «gi en dag» til en langhelg, så de fleste av elevene kan få seg et litt lengre avbrekk fra Val og få seg en jobbedag i nærheten av hjemmet sitt. Det er veldig variert hvilke arbeid hver enkelt ordner seg. Alt fra julevasken til bestemor til arbeid i oppdrettsnæringen.

I løpet av denne dagen kommer det inn mellom 35.000-40.000 kroner. Disse pengene går til en bibelskole i Tanzania. Elevene på denne skolen bor på internat, og i tillegg driver de en gård for å være stortsett selvhjulpen med tanke på mat.

Skolen har vært i kontakt med oss på Val for å få faglig utvikling av spesielt grisedrifta, siden dette kan gi store inntekter til skolen, og med tanke på å utvikle gårdsdrifta ellers.Dette vil vi på Val hjelpe til med; både å gi økonomisk støtte til skolen og gårdsdrifta, og gi nødvendig veiledning og faglig kompetanse.