Vkultur til Lierne

Gjennom flere år har Vkul arrangert turer til Nordli i Lierne, for friluftsengasjerte mennesker bedre kjent som bjørnens rike. Vkul står for Val kristne ungdomslag, og på disse turene fyller vi opp minibussen og tar oss en weekend i Indre Namdal på leit etter bjørn og billig mat i Gäddede. På disse turene er også de som ikke bekjenner seg til den kristne tro velkommen å være med. I år telte vi 15 med ansatte og elever som koste oss gjennom helgen.

Etter å ha mettet våre mager forlot vi Val etter middag en fredag for litt siden og etter ca 3 timers kjøretur ble vi tatt godt i mot av Inga og Johannes Sandstad som serverte oss en tomatsuppe som skrev seg inn i historien som magisk, etterfulgt med nydelig baksverk. Etter en flott kveld hos Sandstad tok vi oss inn på Menighetshuset som ble vårt tak over hodet denne helgen. På lørdagen satte vi snuten mot svenskegrensen og det naturskjønne Gäddede hvor vi fikk tilfredstilt vårt sukkerbehov med snop og brus i svenske kroner. Nytt for året var guiding i Sveriges svar på Grand Canyon, Hällinggsåfallet. Tidligere Val rektor Johannes Sandstad tok oss mesterlig gjennom denne Canyonen og vi fikk virkelig sett hva grensen mellom Sverige og Norge har å by på.

På disse turene er det to ting vi ønsker å sette i sentrum. Felleskap og Gud. Mange av elevene som kommer til Val en august dag i 16-årsalderen, kommer alene og kjenner få. Mange av disse kjenner heller ikke til den kristne tro. Så da ønsker vi å slå to fluer i en smekk og legge tilrette for for vennskap som kan være livet ut og på å bli bedre kjent med Bibelens budskap gjennom sang og vitnesbyrd. På årets tur var vi godt spredd i alderen 16-33, som viste seg å være en fin aldersfordeling.

Etter frokosten og et bibelmøte på søndagen satte vi oss inn i minibussen og vendte tilbake til stedet som mange skal ha som sitt hjem i noen år, Val videregående skole.

Vi takker for alle som var med for en veldig flott og trivelig helg!