Toppkamp på Blautmyrastadion

Gjennom mange år har Val I.L fightet om de gjeve posisjonene i en av bedriftsseriene i Nord-Trøndelag. Laget som består av nåværende elever og ansatte ble sist torsdag gjestet av Leka FK på Blautmyra stadion. Befolkningen på Leka ble møtt av et flott Val-vær og alt lå tilrette for en toppkamp.

Val I.L kom fort bakpå og lå under 3-1, men kampen utviklet seg etterhvert til å bli en nærvepirrende kamp som tilslutt endte 4-6 til Leka FK. Ivar-Andre stod for kampens flotteste mål da han serverte de tre tilskuerne et nydelig nettkjenning hvor han først dempet ballen på brystet og nærmest på halvvolley fyrte ballen til venstre for keeper via stangen og inn i mål.

Det er få i Valhistorien som har så mange minutt på banen som vaktmester Are. Når en teller minutter på banen som Are har på samvittigheten, så tilhører disse ikke bare spilletid, men også vedlikehold av banen med mer. Som alle andre fotballbaner, så vokser også gresset på Blautmyra og når traktorklipperen ikke fungerer, så setter Are av 2-3 timer og tar den forhånd med vanlig klipper, lenge etter arbeidstid.

«Jeg hørte noen sa at hele befolkningen på Leka satte seg inn i minibussen og er tilstede her i dag» – sitat fra innbytterbenken

Det er en sann fest å være tilstede når Valgutta gir «jernet» og ligger utslått inntil strømgjerdet eller når innkasteren snubler i den oppmålte «streken» som viser seg å være en hyssing. Fotball på Val er ikke alltid som fotball på TV-en, men jammen skaper laget underholdning og spenning.

Vi setter pris på engasjementet som vises på Blautmyra stadion.