Se unike bilder av Val-lærerne i stall og fjøs

Det tok ikke lange tiden fra elevene dro hjem på sommerferie før alle lærerne tok seg friheten til å prøve seg i fjøs og i stall.

På den siste arbeidsdagen før sommerferie ble det stor ståhei i fjøset og stallen på Val. Dette var dagen for at alle lærerne skulle få vise sine kunnskaper om hest og kyr. Først fikk vi omvisning og opplæring i fjøset av Knut og Ola i tillegg til elevene Sigbjørn, Nikolai, Hanna og Sigrid som er der på sommerjobb. Her fikk vi sett hvordan roboten mater og melker kyrne. Vi ble satt til å måke bort kumøkk og måle og veie dyrene. Det ble også gitt leksjon omkring kalving, inseminering etc…

Deretter bar turen til den nye stallen og ridehallen. Her stod hestelærerne Lise og Mattias med elevene Stina og Ronja klar for å ta i mot oss. Her fikk vi være med på å stelle hestene, stelle i hesteboksen, innføring i hesteutstyr, ridning og ikke minst leksjon i heste tannhygiene. Mattias er den eneste hestetannlegen i Norge og bruker masse av tiden sin på å dra omkring i Norge og stelle hestetenner.

I dag skulle alle elevene sett lærerne i norsk, matte, biologi, engelsk, kr.dom, samfunn, naturfag etc utføre ting de ikke hadde så god greie på! Da hadde de fått seg litt av et syn !