Val-elever på bedriftsbesøk i Irland

Den siste uken har vi vært i Irland. Her har vi fulgt en gruppe Irske akvastudenter. I løpet av uken har vi vært på ulike bedriftsbesøk hvor vi har fått sett alt fra det Irske Marine instituttet til oppdrett av abbor og østers.

Vi kom til Irland på søndag og etter noen timer i buss fra Dublin til Galway ble vi hentet av David, læreren for akvakurset. Vi ble introdusert og fant i løpet av mandagen fort tonen med de fem elevene som tok kurset. Dagene som fulgte brakte med seg ett innblikk i hvordan oppdrett av alle marine dyr overvåkes og kontrolleres av Marine instituttet, smolt-oppdrett midt på fjellet i steinbygninger fra 1840, bestandsovervåkning og fiskefeller i Newport og østersoppdrett i Killmara.  Ikke bare gav turen oss masse ny og nyttig faglig kunnskap, men den viste oss og et land hvor de kjører på feil side av veien, hilser på fremmede og drikker te 24/7.

Marta Fagernes og Nikolai Engen