Ny stall

Tirsdag 26. januar var det klart for den lenge etterlengtede åpningen av ny stall på Val.

Skolen har i mange år hatt stall i det gamle fjøset på Val. Det vil si, først var det hønsehuset som var stall. For 15 år siden fikk grisene nytt hus, så da ble det også stall. Selv om den ble holdt i stand og i god orden, så har deler av stallen lenge ikke vært bedre enn den bør.

Høsten 2014 fikk kyrne nytt fjøs. Det gamle kufjøset var godt egnet til stall og det ligger også kort vei fra ridehallen. Så vi satte i gang med å rive ut gammelt, male, snekre og sette inn ny innredning til hester. Ute ble det lagt underlag for luftegårder og nå er halvparten ferdige, det vil si seks luftegårder. Til sammen er det lagt ned en kjempejobb av vaktmestre og andre.

Den 26. januar var hele skolen invitert til åpning. Alle var samlet i den ytre stallen, nede og rundt på «balkongene» oppe. Rektor holdt en kort åpningstale og hestelærer Lise klippet snoren til den nye stallen. For anledningen et høyballetau. I stallen ble det servert kaffe og kaker, mens alle fikk anledning til å se seg rundt.

Vi gleder oss over å ha fått så gode forhold for hestelinja og håper at det blir til stor glede og nytte i mange år fremover. De som steller med hest til daglig er i hvert fall svært godt fornøyd.