Vår fantastiske inspektør feires!

På dagen 2 år etter at Tanzania ble erklært selvstendig og kronprinsesse Masako av Japan ble født, så såg prinsessen av Val dagens lys for første gang. Svanhild Øpstad entreet verden.

På kalenderen i dag ser vi at dette er 50 år siden. Når en ser på Svanhild så forstår en fort at 50 kun er et tall og beskriver ingenting om alder. Denne damen er sprek som en 25-åring og har utseende, humør og glede som en 25-åring. Slår en sammen disse to tallene så får en tallet 50.

Tallet 50 er et flott tall. Det kommer etter 49 og før 51 og er et partall. Det er atomnummeret til tinn og rommertallet L, det representerer også antallet stjerner i det amerikanske flagget.

Det finnes ikke ord som kan beskrive alt det som Svanhild representerer, men et møte med denne flotte damen fra Fusa bekrefter ordtaket «et bilde/inntrykk forteller mer enn tusen ord». Har du først møtt denne gleden og utstrålingen vår inspektør gir, så glemmer du henne aldri.

Til lykke med, som de sier i andre land, cincuenta, cinquante, cinquanta, fünfzig, vijftig, cinqüenta, število, halvtreds, Go-ju, viisikymmentä, femtio, pedeset, пятьдесят og femti-årsdagen Svanhild.