Friluftslivets år 2015

Friluftslivets år ble første gang arrangert i 1993, etterfulgt med ny markering i 2005 med mottoet «Friluftsliv for alle – hver dag». Det skulle imidlertid gå ytterligere 10 år før historiens tredje markering skulle se dagens lys. I år, 2015, er mottoet «Nå er det din tur». I forbindelse med Friluftslivets år 2015 blir syv historiske vandreruter åpent.

I regi friluftslivets år 2015 så ønsket vi på Val også markere dette. «Nå var det vår tur». Vi kan ikke skilte med en av de syv historiske vandrerutene, men vi kan skilte med post 1 til 4. Denne flotte naturstien som bringer oss over store deler av Val-området. En gammel turløype som i det siste har fått kraftig løft, og som mange setter stor pris på.

Tirsdag 24.11, akkurat en måned før jul, samlet skolen seg omkring inngangen til denne løypen. Her hadde vi en flott markering hvor inspektør Leif Arne Furunes fikk saget grenen for å markere at den nye stien er åpen. Lærer Lisbeth Kringstad leverte et flott dikt og elev Håkon Hamre delte gode opplevelser med naturen. Med oss kom også lokalavisen Ytringen og regionsavisen NA.

Etter denne åpningsmarkeringen ble det middag for hele skolen i skogen etterfulgt med aktiviteter.

De som hadde ansvar for denne markeringen var VG1 elevene som brukte NA – Naturbasert aktivitet faget til disposisjon.