Misjonsprosjektet, Russ 2016 og Akva-elever i ulike aviser

Det skjer masse spennende på Val i løpet av et skoleår, i det siste har Val vært publisert i både Namdalsavisa og Yngel.no.

I Namdalsavisa møter vi fem Val-elever som skifter dekk til inntekt for et godt formål. Disse pengene skal gå til Val sitt misjonsprosjekt i Tanzania. Ved å betale kr 300,- får bilisten skiftet dekk, støttet et godt formål og en god vaffel i hånden. «Best deal in town» vil mange hevde. Lokalbladet Ytringen og misjonsbladet Utsyn har begge og vist interesse for denne saken. Trykk her for lese artikkelen.

Namdalsavisen har også nylig hatt en artikkel om russen på Val.  For mange er russetiden en tid som en forbinder med alkohol og festing, men russepresident, Fredrik Dahle Klocke, sier til avisen at fokuset for Valrussen 2016 skal være samhold. De ønsker å ha fokus på å være en sammensveiset gjeng istedenfor på alkohol. Russen velger å ikke bruke russebusser eller russebiler som er vanlig mange steder, men heller å samles i telt eller egnede lokaler. Dette masse grunnet at ingen skal bli utelatt. Trykk her for lese artikkelen (krever abonnement).

På nettsiden Yngel.no møter vi tre av Val sine akva-elever som har vært på havbruksmesse i Trondheim og er blitt overbevist om at fremtiden ligger i fiskenæringen. Disse 17-åringene har knekt koden mener de. En av guttene sier at havbruk blir stadig mer viktig for Norge nå som oljeprisene faller. Trykk her for lese artikkelen.

Dette er flotte saker som viser at elevene våre på Val ikke bare er opptatt med hva som skjer i eget liv her og nå, men ser en fremtid og andre medmennesker.

Foto: Hentet fra Namdalsavisen