Reisebrev fra Gujan-Mestras

For tiden er seks elever fra Vg2 akva, sammen med Halvor Mortensen og Oddbjørn Johnsen, i Frankrike i praksis. Nedenfor kan du lese et reisebrev fra de første dagene.

Vi koser oss stort tur. Busstur og flytur gikk knirkefritt. Vi ble henta på flyplassen av den franske skolens «Halvor»(som heter Dennis). Det blei sent første kveld, søndagen gikk med til litt handling, og mens Halvor og jeg hadde lø-kappgang de tour de france for å finne skolen m.m., hadde elevene det travelt med intervalltrening på soling og avkjøling i badebassenget. På ettermiddagen bestemte vi oss for å ordne leiebil for oppholdet. Ivar André, Axel og jeg tok tog tilBordeaux og buss til flyplassen for å hente bilen.

Første skoledag blir vi møtt av Dennis ved inngangen til skolen og tatt med rundt på skolens avdelinger. Det viser seg at det er en stor skole med over 1000 elever på mange linjer. Alt fra båtbygging, reparasjon, glassfiberbygging generelt, teknisk tegning, energi, møbelsnekker osv. Alle tar utrolig godt imot oss. Det er mange som sliter med engelsken, men det løsner mer og mer. Elevene fra Norge ble satt rett i klassen og delt inn sammen med de franske elevene. Oppgaven var opptak av seabass stamfisk. Orkast, vading, sortering av fisk, vasking, fransk-norsk-engelsk-tegnspråk, god stemning, sol, masse tang og ca 1/3 av fisken vi skulle ha, ble resultatet etter denne dagen.

Vi er virkelig imponert over mottakelsen og hvor gode verter franskmennene er. Fantastisk så langt! Neste på programmet i morgen er båttur i Archachon Bay og litt mer opplegg sammen med franske elever.

Oddbjørn Johnsen