Livstegn fra akvagjengen i Frankrike

Tirsdag 22. september 2015

På vår andre dag på Lycée de la Mer her i Gujan Mestras fikk vi være med på en tur i båt i bukta der skolen ligger. Vi kjørte båt i Arcachon Bay, noe som var en opplevelse for seg selv, men været kunne vært bedre. I tider regnet det så mye at vi holdt oss inne i styrhuset. Det var en del tåke så vi ikke fikk sett så mye, men til tross for regn og vind var det en interessant tur med mange opplevelser.

Etter lunsj fikk vi være med på muslinggytingen. Det var to typer muslinger, europeiske og japanske. Hele prosessen var interessant å følge, og alt skjedde ganske fort. Vi fikk også se på dyreplankton i mikroskop. På slutten av dagen fikk vi se på små østers i yngelkar som ikke var eldre enn noen måneder. Vi er med på interessante dager og ser frem til de dagene som kommer.

Resten av dagen gikk til å handle mat og hvile, og vi håper på bedre vær i dagene framover.

film

Onsdag 23. september

I dag var vi heldig med vær og vind, full sol og shortsvær. Dagen starten med en omvisning på et regnbueørretanlegg, noe som var veldig interessant for oss alle. Vi ble tatt godt imot av en røkter der, og alle ble litt mer interessert når denne mannen kunne snakke engelsk, på en veldig bra måte. Dette anlegget hadde settefisk og matfisk på samme område, noe som er annerledes fra Norge. Denne omvisningen var lærerik og interessant, vi brukte halve dagen på omvisningen og den andre halvdelen brukte vi i byen Arcachon, der besøkte vi et akvarium som hadde alle slags mulige arter, som blekksprut, sjøhester og hummer. I tillegg til akvarium var det også et museum som vi besøkte, der var det mange slags fugle- og fiskearter som var utstoppet. Her var det alt fra delfin, skilpadder og fuglearten kiwi. Når vi var ferdig på museum og akvarium gikk resten av dagen til shopping og et restaurantbesøk.

Tor Jakob Moe, Vg2 akva